PUNCT DE VEDERE AL CE OLTENIA PRIVIND PROTESTUL UNEI SALARIATE, DIN DATA DE 23.05.2018

Data: 23-05-2018

Doamna Baroga Liliana, angajata a CE Oltenia la Cariera Husnicioara, ocupa in prezent postul de legator manual din cadrul Biroului Administrativ al carierei. Aceasta a solicitat trecerea pe un post de arhivar, dupa obtinerea avizarilor si certificarilor prevazute de legislatia in vigoare.

Intrucat salariata a refuzat semnarea actului aditional la Contractul Individual de Munca prin care salariul brut i-a fost majorat, a fost convocata pentru data de 25.05.2018, la sediul EMC Motru, in vederea clarificarii situatiei sale.

Cu toate acestea, in dimineata zilei de 23.05.2018, salariata s-a prezentat la sediul companiei din Targu Jiu,  pentru a solicita verbal ocuparea unui alt post, respectiv de laborant in cadrul Carierei Husnicioara.

Conform procedurilor operationale de lucru, solicitarea schimbarii locului de munca se adreseaza in scris, insotita de documente care sa ateste studiile si calificarile detinute.

Angajata a purtat discutii cu 4 membrii din conducerea companiei, dar considera ca respectarea etapelor prevazute in procedurile interne de lucru nu este necesara, in timp ce recurgerea la o forma de protest este calea prin care se poate obtine promovarea pe postul solicitat.

Conducerea companiei va continua dialogul cu doamna Baroga Liliana in vederea stabilirii de comun acord a celei mai bune solutii pentru rezolvarea situatiei prezentate. Toate problemele ridicate de salariatii companiei au fost rezolvate, de fiecare data, ca urmare a dialogului purtat, in conditiile respectarii procedurilor de lucru si a prevederilor Contractului Colectiv de Munca, si nu ca urmare a presiunilor unor forme de protest extrem.