Premierul Ponta zice că se poate o reducere a taxei pe construcţii speciale de la 1,5% la 1%

Data: 4-09-2014

Biz Energy

Taxa pe construcţii special va fi redusă de la 1,5% la 1% din valoarea construcţiilor, a declarat joi premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei de guvern.

“Vreau să anunţ public, pentru că am avut o discuţie cu domna ministru Petrescu, că taxa pe construcţii speciale putem să o reducem, de la 1,5% la 1%”, a spus Victor Ponta, fără să precizeze data de la care va fi aplicată decizia.

Veniturile din taxă vor intra în bugetele locale, a mai afirmat premierul. Taxa pe construcţii speciale a fost introdusă la începutul acestui an și se aplică pentru construcţiile care nu intrau în sfera de impozitare, cum ar fi stâlpi, rampe, platforme betonate, altele decât imobilele de producţie sau birouri, care erau deja impozitate.

Taxa se plăteşte în două rate anuale, iar după prima declarare a reieşit că statul va încasa mult peste valoarea estimată inițial în negocierile cu FMI, de 500 milioane lei. În prezent se estimează că încasările din taxa pe construcţii speciale vor depăşi în acest an 1,5 miliarde lei.