DREPT LA REPLICA

Data: 15-02-2018

Avand in vedere declarațiile Fondului Proprietatea făcute in spațiul public, prin care își exprima îngrijorarea fata de situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, respectiv ca „s-ar afla la un pas de faliment”, consideram ca astfel de mesaje aduc prejudicii grave societatii.

CE Oltenia, o companie cu o cifra de afaceri de 2,9 miliarde lei, se afla, in acest moment, intr-o situatie stabila din punct de vedere financiar, solvabilitatea si lichiditatea situandu-se in limite normale.

La aceasta data, societatea nu inregistreaza datorii restante fata de bugetul consolidat al statului si a achitat toate obligatiile financiare catre furnizori si institutiile bancare, conform prevederilor contractuale si estimeaza un profit pentru anul 2017 de cca 200 milioane lei si, pentru ianuarie 2018, de cca 44 milioane lei,  avand contracte de vânzare a energiei electrice încheiate inclusiv pentru anul 2019.

Reamintim ca in urma prezentarii catre institutiile bancare a activitatii companiei, respectiv a rezultatelor financiare inregistrate la sase si la noua luni 2017, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a trecut din categoria de performanta financiara D in categoria de performanta financiara A.

CE Oltenia asigura partenerii comerciali si financiari ca declaratiile Fondului Proprietatea mai sus mentionate nu corespund realității , considerandu-le nefirești, in condițiile in care sunt făcute de  un actionar al Complexului Energetic Oltenia.