STUDENTI SI ABSOLVENTI AI FACULTATII DE ENERGETICA AU VIZITAT ELECTROCENTRALA ROVINARI

Data: 11-03-2019

Complexul Energetic Oltenia a participat la conferinta cu tema “Cariera in industria energetica 2019“, organizata de Societatea Inginerilor Energeticieni din Romania – SIER, Filiala Bucuresti Tineret, care s-a desfasurat la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

In cadrul lucrarilor conferintei, a fost prezentata importanta vitala pe care CE Oltenia o are pentru siguranta Sistemului Energetic National, acoperind o cota de piata de cca 30% din consumul national de energie electrica, comparativ cu conditiile aleatorii de functionare a producatorilor de energii regenerabile.
De asemenea, au fost prezentate planurile de viitor ale companiei, avand ca principale obiective respectarea conditiilor de mediu impuse, precum si eficientizarea procesului de productie.

Tinand cont de faptul ca majoritatea participantilor a fost formata din studenti si absolventi ai Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, s-a pus accent pe metodologia desfasurarii stagiilor de practica in cadrul sucursalelor CE Oltenia. Compania isi mentine si chiar accentueaza disponibilitatea de a incheia conventii de practica si acorduri cadru pentru a asigura acces la baza materiala si a coordona stagii de pregatire practica pentru studenti.

Lucrarile conferintei au fost urmate de vizite in cadrul unitatilor de producere a energiei electrice. In data de 09 martie 2019, o astfel de vizita a avut loc la Sucursala Electrocentrale Rovinari, unde tinerii au avut ocazia sa vada cum decurge o zi de lucru a unui termoenergetician, dar si functionarea excavatoarelor cu roata port – cupe din cadrul carierei Rosia.