REUNIUNE INFORMALA A ATASATILOR PENTRU ENERGIE DE LA BRUXELLES, LA ELECTROCENTRALA ROVINARI

Data: 14-05-2019

In data de 14 mai 2019, Complexul Energetic Oltenia a gazduit o intalnire informala a atasatilor pentru energie, de la Bruxelles, care au vizitat una dintre capacitatile de producere a energiei electrice (Electrocentrala Rovinari) si  o exploatare miniera de suprafata (Cariera Rosia).

In cadrul acestei actiuni au participat persoane din 23 de tari, carora le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe baza de carbune si importanta carbunelui in sistemul energetic romanesc pentru urmatoarea perioada de timp.

Participantii au avut ocazia de a vedea practic cum functioneaza proiectele de mediu implementate, gradul de automatizare actual permitand monitorizarea permanenta a valorilor emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), in camerele de comanda ale grupurilor enegetice.

De asemenea, membrilor delegatiei le-a fost prezentata exploatarea miniera de la Rosia si zonele eliberate de sarcini tehnologice, care au fost reconstruite, ecologizate si redate in circuitul silvic.

Suntem convinsi ca, in urma celor vizualizate la fata locului, atasatii pentru energie vor putea confirma la Bruxelles ca, in Romania, energia electrica produsa pe baza de lignit a redus masiv efectele negative ale activitatii miniere si respecta angajamentele de mediu asumate prin Tratatul de Aderare.