PROGRAM INVESTITIONAL LA CE OLTENIA

Data: 24-05-2018

Referitor la informatiile cu privire la investitiile derulate la nivelul CE Oltenia, lansate in spatiul public in cadrul emisiunii “Ora adevarului” difuzata de TV SUD in data de 22.05.2018 si ulterior preluate de cotidianul GORJ DOMINO, sub acuzatia ca Gruparea de la Dolj din CE Oltenia LOVESTE în SE Rovinari!, pentru corecta informare a opiniei publice, CE Oltenia face urmatoarele precizari:

Pentru anul  2018, au fost elaborate programe de investitii in valoare totala de 810 milioane lei, cu urmatoarea detaliere pe structuri organizatorice:

SE Rovinari –  370 mil lei
SE Turceni – 112 mil lei
SE Isalnita – 62 mil lei
SE Craiova II – 52 mil lei
Directia Miniera – 202 mil lei

Exemplificand in mod special situatia grupului energetic nr.5 de la SE Rovinari, pentru continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare, in 2018  au fost alocate fonduri in valoare de 175 milioane lei, iar la data de 30.04.2018 au fost angajate cheltuieli in valoare de 377 milioane lei (reprezentand rest de achitat pentru contractele incheiate anterior + valoare contracte incheiate in 2018 + valoare estimata a achizitiilor aflate in derulare). Toate contractele semnate pentru grupul energetic nr.5 au termen de finalizare anul 2020, deci informatia potrivit careia lucrarile au fost amanate pentru anul 2023 nu corespunde realitatii.

Facand o analiza in ansamblu asupra sumelor cheltuite din surse proprii pentru investitiile derulate de CE Oltenia, putem preciza ca valorile alocate din surse proprii au fost in continua crestere, de la 345 mil lei in 2013, pana la 473 mil lei in 2017.

De asemenetea, tinem sa precizam ca in anul in care a fost constituit CE Oltenia, lucrarile de investitii de la Craiova II aveau finantare asigurata inclusiv prin fonduri europene.

Toate aceste informatii atesta in detaliu faptul ca datele prezentate in cadrul emisiunii mentionate nu corespund cu cele oficiale ale companiei. Actiunile actualei conduceri nu se desfasora conditionate de locatia entitatilor companiei, iar SE Rovinari nu este dezavantajata fata de celelalte subunitati ale CE Oltenia.