INFORMARE

Data: 23-11-2017

In satul Lupoita, aflat in apropierea carierei Lupoaia, se afla gospodarii care urmeaza a fi achizitionate de CE Oltenia in perioada urmatoare, in prezent avand loc negocieri cu proprietarii pentru achizitia acelor imobile. Multe dintre casele si terenurile aferente au fost deja achizitionate de companie, inclusiv in acest an au fost cumparate inca 4 gospodarii.

CE Oltenia furnizeaza apa potabila cetatenilor ramasi in satul Lupoita, aceasta fiind extrasa din foraje proprii de mare adancime si tratata inainte de a fi distribuita locuitorilor (apa nu este pompata din mina, asa cum sustine Bankwatch, de exemplu). Din aceeasi sursa sunt alimentate si cladirile administrative, grupurile sociale, atelierele si sectiile de productie ale CE Oltenia.
Furnizarea apei este gratuita, costurile cu captarea, inmagazinarea, tratarea, distributia si intretinerea fiind suportate integral de CE Oltenia.

Distribuirea apei se face conform unui program stabilit de comun acord cu administratia locala (primaria).
La sediul carierei Lupoaia sau al EMC Motru nu au fost inregistrate plangeri cu privire la lipsa apei sau solicitari pentru schimbarea programului de alimentare cu apa.

In iarna trecuta a aparut o sincopa in alimentarea cu apa datorita spargerii unei conducte, remedierea acesteia fiind realizata in 2 zile, si nu in 3 saptamani asa cum sustine  organizatia de mediu mentionata.

Desi Bankwatch sustine ca “acordul de mediu pentru extindere a fost suspendat”, in realitate acordul este solicitat pentru continuarea lucrarilor miniere in perimetrul de licenta detinut, iar hotararea instantei pentru suspendare nu este definitiva.