SALARIZARE LIDERI SINDICAT

Data: 2-08-2019

Referitor la informatiile aparute in spatiul public, si anume: „Liderii de sindicat din CE Oltenia, in vizorul Corpului de Control”, in care se face referire la faptul ca anumiti lideri de sindicat au fost salariati si la CE Oltenia si la organizatiile sindicale, precizam ca informatia este denaturata si nu are nici un temei real.

Raspunsul care a fost dat de catre Complexul Energetic Oltenia Corpului de Control spune: In perioada 2017-2018, salariatii la care se face referire nu au avut contracte individuale de munca incheiate cu organizatiile sindicale, asa cum rezulta din declaratiile depuse la dosarul personal si extras din Registrul de evidenta al salariatilor de la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj de catre organizatiile sindicale.

Asa cum rezulta din raportul de control, AJFP Gorj precizeaza ca salariatii la care se face referire au inregistrat in perioada 2017-2018 venituri de la organizatiile sindicale, insa realizarea de venituri altele decat salariul ( cheltuieli de delegare, transport,etc.), asa cum este definit de Codul Muncii, nu poate constitui un temei legal de suspendare a contractului individual de munca, cata vreme Codul Muncii stabileste, prin art. 50, lit. e, conditia salarizarii functiei de conducere in sindicat.

Niciun moment in perioada mentionata acestia nu au fost salarizati de catre organizatiile sindicale, intrucat au avut un singur contract individual de munca, incheiat cu Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, alte venituri putand fi obtinute in baza statutelor si reglementarilor proprii.

In situatia in care ar fi fost salarizati de catre sindicat, liderii de sindicat aveau obligatia de a anunta angajatorul, insa, astfel cum rezulta din declaratiile din dosarul personal, nu au primit salariu de la sindicat.

De asemenea, drepturile salariale acordate de catre societate in perioada 2017-2018 au avut ca temei legal contractul individual de munca, acestia indeplinind atributiile stabilite prin fisa postului, conform pontajului si condicii de prezenta.

Complexul Energetic Oltenia vine cu aceste precizari pentru ca informatiile aparute in spatiul public ce nu au la baza un temei real sa nu mai denatureze imaginea societatii si a angajatilor sai.