Burse de la Complexul Energetic Oltenia pentru studenţii de la Petroşani

Data: 28-06-2018

SURSA: INFORMATIA VAII JIULUI

Cândva, fosta Companie Naţională a Huilei Petroşani era un partener ferm al Universităţii din Petroşani. An de an, studenţii merituoşi de aici primeau burse din partea CNH, cu coniţia ca după finalizarea studiilor să lucreze în mineritul Văii Jiului. Acum, polul de interes s-a mutat pe bazinul minier al Olteniei, care resimte lipsa unor specialişti.

Universitatea din Petroşani este în discuţii avansate cu oficialii Complexului Energetic Oltenia, în vederea acordării de burse unor studenţi de la Petroşani, care ulterior să vină să lucreze în cadrul CEO.

„Avem parteneriat care este în curs de finalizare cu Complexul Energetic Oltenia, cu condiţia să lucreze la ei în societate pe o perioadă de minimum 5 ani. Se simte deja lipsa unor specialişti atât în domeniul minier, cât şi maşinilor şi utilajelor miniere în cadrul CEO”, a declarat Rectorul Universităţii Petroşani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin.

Absolvenţii de liceu sunt prinşi acum în febra examenului de Bacalaureat. O parte dintre ei se va îndrepta şi spre instituţia de învăţământ din Dealul Institutului, iar reprezentanţii acesteia au încercat să le arate viitorilor studenţi care sunt avantajele dacă aleg să studieze mai departe la Petroşani.

„Am căutat să le arătăm că la noi la Universitate diploma are aceeaşi valoare ca şi alta luată altundeva în ţară sau din străinătate şi să le prezentăm faptul că ei pot să studieze în universităţi din afară dacă sunt studenţii noştri, prin Erasmus+. Eu sper ca specializările noastre să fie atractive pentru studenţi şi căutăm ca unele firme să acorde burse pentru studenţii care vin pe profile mai deficitare, asfel încât studenţii să fie atraşi şi prin bursele oferite de Universitate şi prin cele de la firmele respective”, a mai spus Rectorul Universităţii din Petroşani.

Universitatea din Petroşani dispune de 600 de locuri de cazare amplasate în 5 cămine studențești care oferă condiții excelente de cazare în camere de 2 sau 3 persoane. Se acordă circa 450 de burse de studiu pentru performanță și merit, circa 150 de burse pentru studenții basarabeni de origine română și circa 400 de burse sociale sau de ajutor ocazional, având valori cuprinse între 580 de lei și 1.200 de lei. De asemenea, anual, circa 70 de studenți ai Universității din Petroșani beneficiază de mobilitate de studiu sau un stagiu de practică cu finanțare europeana, în țări ale UE, prin programul ErasmuS.

PRESA NATIONALA 02.07.2018